Aktuellt & erbjudanden

10 ÅRS JUBILEUM 2013-2023

Vänersborg 2023-02-01

Bilstrup’s Motor – 10 år med kunden i fokus

Den 1 februari 2013 slog Bilstrup’s Motor upp portarna för första gången. Då stod Jonas Bilstrup i sin lokal med två saker: en domkraft och en vision om att ha de mest nöjda kunderna. Tio år senare är kundparkeringen full av bilar, kundernas omdömen lysande och blicken fäst mot framtiden.

Jonas Bilstrup, Bilstrups motor

En mutterknackare drar fast de sista bultarna på ett bakhjul till en upphissad Volvokombi som nu fått nya bromsar. I luften känns den bekanta doften av bilverkstad. Jonas Bilstrup mekar fortfarande en del, men jobbar idag mer med kundmottagningen. Medan hans två anställda tar hand om bilarna så tar Jonas hand om kunderna. Något som varit huvudfokus sedan dag ett.

– Vi är ärliga, öppna och vill alltid kundens bästa. Att behandla alla bilar lika väl är viktigt för oss, vi gör ingen skillnad på om det är en rostig äldre bil eller en ny Ferrari. Kunderna litar på att vi tar god hand om deras bilar – ett förtroende vi tar på stort allvar, säger Jonas.

Förutom Jonas och de två anställda är verkstaden ofta tillfällig arbetsplats för en praktikant från någon av de närliggande skolorna eller gymnasierna. Många killar och tjejer har lärt sig hantverkets praktiska moment här, allt ifrån någon vecka till flera månader.

Auktoriserad bilverkstad

Bilstrup’s Motor är i grunden en specialiserad Saab-verkstad. Efter att ha kört mycket Saab på bana och lärt sig bilarna utan och innan, insåg Jonas Bilstrup att det kunde finnas en marknad för hans expertis. De första åren i företaget ägnades mycket åt att bygga och renovera Saab-motorer. Inte bara i Sverige, utan även åt kunder runtom i Europa och så långt bort som Nya Zeeland.

Att behandla alla bilar lika väl är viktigt för oss, vi gör ingen skillnad på om det är en rostig bil eller en ny Ferrari.

Det är sällan tomt på verkstadens billyftar. Idag står det bilar från alla märken på kö för att komma in med allt från enklare service till omfattande växellådsrenoveringar. Jonas har därför valt att satsa på märkningen ”Godkänd Bilverkstad” som innebär en genomgående hög kvalitet, något som kontrolleras bland annat genom flera stickprovskontroller varje år.

– Detta var faktiskt den första verkstaden i Trestad att bli godkända, säger Jonas stolt.

Kunder över hela landet

De flesta kunderna finns i närområdet, men det finns de som åker långt för att lämna sin bil till Bilstrup’s Motor. En kund reste 200 mil enkel resa från Nordnorge för att renovera sin motor här. En annan kommer från Arvidsjaur och passar på att serva bilen här när han besöker släkten. Över åren har

kundkretsen vuxit och vuxit. På nätet hittar man en lång rad positiva omdömen med kunder som uppskattar noggrannheten och öppenheten med prissättningen. Jonas Bilstrup är numera en person som ofta får stanna och småprata med nöjda bilägare.

– Ja, det händer ofta att folk hejar i matbutiken, när vi är i Ullared eller på väg ut på semester med Tysklandsfärjan. Jag har en tendens att komma ihåg folks registreringsnummer och kan fråga ”hur är det med NZR242 idag?”, skrattar Jonas.

Bilverkstad med brett serviceutbud

Idag är det inte längre lika många Saabar på parkeringen. Jonas Bilstrup har därför börjat staka ut vägen framåt i en ny riktning: större lokaler, fler anställda och tyska bilar. I framtiden ska kompetensen vara lika hög när det gäller Mercedes Benz, BMW, Audi och Porsche som företaget haft för Saab.

– Vi ska behålla bredden och vara en riktigt bra allbilverkstad, men specialisera oss mot de märkena så vi kan dem lika väl som Saabarna.

Efter tio år har Jonas Bilstrup nått flera av de mål han hoppades på när han startade. Massvis av nöjda kunder och förmånen att få jobba med det han alltid trivs bra med. Något som ger en indikation om framtiden.

– Jag gör bara det jag tycker är kul! Att få så mycket positiv feedback, det är en bra bekräftelse på att vi gör rätt saker. De här tio åren har varit oerhört roliga, jag ser fram emot vad de kommande tio åren har att bjuda på, avslutar Jonas Bilstrup.

Vänersborg, 2023-02-01

Erbjudanden

Däckbyte eller Däckbyte inkl. däckhotell

Vi erbjuder däckbyte/däckskifte för 295:-. Alternativt boka däckbyte inkl. däckhotell för endast 495:-/säsong. Välkommen med din bokning!

Vinterservice❄

Boka in din bil på vinterservice!
Pris: 1.695:-, exkl. material.
Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta en tid som passar. Välkommen!

Fri Saab 3D Assistans

För din och ditt ressällskaps trygghet, ingår Saab 3D Assistans vid service. Vägassistansen hjälper dig vid driftstopp orsakat av trafikolycka, tekniskt fel, bränslebrist eller punktering, samt vi förlust eller inlåsning av startnyckel.

Läs mer om Saab Assistans här »

Parts for Life – Sveriges bästa reservdelsgaranti

Genom att reparera din Saab hos oss som är ett auktoriserat Saab Service Center får du vår unika livstidsgaranti på utvalda delar (slitagedelar ingår ej i garantin). Mer information och fullständiga villkor finns på www.partsforlife.com

Aktivera din livstidsgaranti här »